"Enter"a basıp içeriğe geçin

Gizlilik politikası

Biz kimiz?

Web sitemizin adı: Ecom World. Web sitemizin adresi: https://ecomworld.net/

Çerezlerimiz

Ecom World web sitesi, kullanıcı deneyimlerinizin iyileştirilmesi ve bir sonraki oturumunuzda tercihlerinizin hatırlanması için web tarayıcınıza çerezler kaydetmektedir. Çerezler aşağıdaki amaçlar için kullanılmaktadır.

  1. Eğer abone, yazar veya yöneticiyseniz web sitemizde oturum açabilirsiniz. Çerezler, oturumunuzun web tarayıcınızda hatırlanmasını sağlar.
  2. Eğer bir makale veya sayfaya yorum yazarsanız, sonraki yorumlarınız için e-posta adresiniz, isminiz ve web site adresinizin hatırlanmasını isteyebilirsiniz. Web tarayıcınıza kaydedilecek çerezler bunu sağlayacaktır.
  3. Analiz verileri ve kişileştirilmiş reklamlar hakkındaki tercihlerinizin hatırlanması için web tarayıcınıza çerezler kaydedilecektir.

Üçüncü taraf çerezleri

Üçüncü taraf çerezleri; size kişileştirilmiş reklamlar sunmak, web sitemizdeki deneyiminizi iyileştirmek, kullanıcı davranışlarının analiz edilmesi, kullanıcıların hızlı ve kolayca oturum açabilmesi için kullanılmaktadır.

Üçüncü tarafların çerezlerinin davranışları, üçüncü tarafların gizlilik politikalarına dâhildir. Çerez ayarlarını kullanarak istemediğiniz çerezleri reddetme hakkına sahipsiniz.

Çerez türleri

Ecom World’de kullanılmakta olan çerezler aşağıdaki gibi sınıflandırılmıştır:

  1. Zorunlu çerezler: Web sitesinin doğru çalışması için zorunlu çerezler kesinlikle gereklidir. Bu çerezler, web sitesinin temel işlevlerini ve güvenlik özelliklerini anonim olarak sağlar.
  2. Fonksiyonel çerezler: Fonksiyonel çerezler, web sitesinin içeriğinin sosyal medya platformlarında paylaşılması, geri bildirimlerin toplanması ve diğer üçüncü taraf özellikleri gibi belirli işlevlerin yerine getirilmesine yardımcı olur.
  3. Performans çerezleri: Performans çerezleri, ziyaretçiler için daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmaya yardımcı olan web sitesinin temel performans indekslerini anlamak ve analiz etmek için kullanılır.
  4. Analiz çerezleri: Analiz çerezleri, ziyaretçilerin web sitesiyle nasıl etkileşime girdiğini anlamak için kullanılır. Bu çerezler, ziyaretçi sayısı, hemen çıkma oranı, trafik kaynağı vb. ölçümler hakkında bilgi sağlamaya yardımcı olur.
  5. Reklam çerezleri: Reklam çerezleri, ziyaretçilere alakalı reklamlar ve pazarlama kampanyaları sağlamak için kullanılır. Bu çerezler, web siteleri genelinde ziyaretçileri izler ve özelleştirilmiş reklamlar sağlamak için bilgi toplar.
  6. Diğer çerezler: Diğer kategorize edilmemiş çerezler, analiz edilmekte olan ve henüz bir kategoride sınıflandırılmamış çerezlerdir.

Çerez ayarları

Ecom World’de istemediğiniz çerezleri kabul etmeme hakkına sahipsiniz. Eğer “tümünü kabul et” butonuna tıklarsanız web sitemizdeki bütün çerezleri kabul etmiş olacaksınız. Eğer “çerez ayarları” butonuna tıklarsanız, web sitemizin doğru bir şekilde çalışması için zorunlu çerezler haricindeki çerezlerden sadece dilediklerinizi etkinleştirebilirsiniz.

Eğer, çerezleri web tarayıcınızdan silerseniz bütün tercihleriniz sıfırlanmış olacaktır. Bu durumda bir sonraki ziyaretinizde sizden çerezler için yeniden onay isteyeceğiz.

Kişisel verilerinizi topladığımız durumlar

Ecom World web sitesi, sadece şu durumlarda kişisel verilerinizi edinmektedir:

  1. Bir sayfa veya makaleye yorum yazdığınızda.
  2. E-posta bültenimize abone olmayı seçtiğinizde.

Bunun dışındaki hiçbir koşulda kişisel verilerinizi edinmemekteyiz.

Topladığımız kişisel verileriniz

Yukarıda adı geçen durumlarda topladığımız kişisel verileriniz:

  1. İsminiz
  2. E-posta adresiniz

Bunların dışında sizden hiçbir kişisel veri talep etmemekteyiz.

Kişisel olmayan veriniz olan web site adresinizi de talep etmekteyiz, ancak bunu zorunlu koşmamaktayız.

Kişisel verilerinizin işlenmesi

E-posta bülteni kayıt formumuzdan e-posta bültenimize kayıt olabilirsiniz. Eğer bunu yaparsanız tercihinize göre e-posta adresinize aylık ve haftalık olarak haber bültenimizi göndeririz.

Web sitemizde bir sayfa veya makaleye yorum yaparsanız;

  1. Yorumunuz yayınlandığında isminiz herkese açık olarak görülebilecektir.
  2. Web site adresinizi yorumunuzda paylaşırsanız isminiz, tıklanabilir hâle getirilecek ve web site adresinize bağlanacaktır.
  3. E-posta adresiniz tarafımızdan gizli tutulacak ve herkese açık olarak yayınlanmayacaktır.

Kişisel verilerinizi sadece yorumlarınızı herkese açık olarak yayınlamak, size yanıt vermek ve haber bülteni göndermek için kullanıyoruz. İstisnalar;

  1. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şart koştuğu yasal zorunluluklar hariç kişisel verilerinizi üçüncü şahıslarla paylaşmayız.
  2. Eğer e-posta haber bültenimize kayıt olursanız, bülten altyapımızı sağlayan Creative Mail ile isminiz ve e-posta adresiniz paylaşılmaktadır. Creative Mail ile paylaşılan isminiz ve e-posta adresiniz üçüncü kişilerle paylaşılmaz, sadece size bülten göndermek için kullanılır. (Ayrıntılı bilgi için bu belgenin Creative Mail bölümüne bakınız)

Kişisel verilerinizi, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında korumaktayız.

Kişisel verileriniz üzerindeki haklarınız

  1. Talep ettiğiniz takdirde kişisel verilerinizin bir kopyasını sizinle paylaşabiliriz.
  2. Talep ettiğiniz takdirde kişisel verilerinizi sistemlerimizden silebiliriz.
  3. İstediğiniz zaman e-posta haber bültenimizin aboneliğinden çıkabilirsiniz.

Diğer web sitelerinden gömülen içerik

Bu site, başka web sitelerinden gömülü içerik (videolar, görseller, makaleler, vb.) içerebilir. Diğer web sitelerinden gömülen içerik; ziyaretçi, o web sitesini ziyaret etmiş gibi, tam olarak aynı şekilde davranır.

Bu web siteleri sizin hakkınızda veri toplayabilir, çerez kullanabilir, üçüncü taraf tarafından gömülmüş şekilde takip yapabilir ve bir hesabınız varsa ve bu web sitesinde oturum açtıysanız, gömülen içerikle etkileşiminizi takip etme dâhil olmak üzere, bu gömülen içerikle etkileşiminizi izleyebilir.

Bu web sitelerinin gizlilik politikası üzerinde Ecom World yetki ve sorumluluk sahibi değildir. Çerez ayarlarından bu çerezlerin etkinleştirilmemesini sağlayabilirsiniz.

Üçüncü taraf servislerle oturum açma

Ecom World’ü bazı durumlarda üçüncü taraf servisler aracılığıyla oturum açarak kullanabilirsiniz. Bu durumlar:

  1. Web sitemizde abone, yazar veya yönetici iseniz WordPress.com hesabınız ile oturum açabilirsiniz.
  2. Bir makale veya sayfaya yorum yazmak için yorumlar bölümünde WordPress.com, Google, Twitter veya Facebook hesabınız ile oturum açabilirsiniz.

Bu seçenekleri kullandığınızda web tarayıcınıza çerezler kaydedilecektir.

Bu durumda bu üçüncü taraf servisler; isminiz, e-posta adresiniz ve web site adresinizi bizimle paylaşabilir. Bu verilerinizi sadece yukarıda açıklanan şekillerde işlemekteyiz.

WordPress.com, Google, Twitter ve Facebook kendi gizlilik politikalarına sahiptir. Ecom World’ün bu gizlilik politikaları üzerinde yetki ve sorumluluğu yoktur.

Google analiz verileri ve kişileştirilmiş reklamlar

Ecom World, hizmet kalitesini iyileştirmek için Google Analytics araçlarını ve çerezlerini kullanmaktadır. Google; IP adresiniz, konumunuz ve Google hesabınızla ilişkili diğer verilerinizi kendi gizlilik politikası çerçevesinde işleyebilir.

Ecom World, Google Adsense servisi üzerinden kişileştirilmiş reklamlar sunmaktadır. Bunun için Google reklam çerezlerini kullanmaktayız.

Kişileştirilmiş reklamlar için Google tarafından verileriniz toplanabilir. Ecom World bu konuda sorumluk ve yetki sahibi değildir, bu verileri göremez.

Google Analytics ve Google Adsense, Google Gizlilik Politikası ve Şartları’na dâhildir, Ecom World’ün gizlilik politikasına dâhil değildir. Google Analytics ve Google reklam çerezlerini, çerez ayarlarından etkinleştirmeyi veya etkinleştirmemeyi tercih edebilirsiniz.

Google kişisel verilerinizi, Ecom World ile paylaşmaz. Google, Ecom World’e kullanıcıların yalnızca Ecom World sitesi içindeki davranışları hakkında anonimleştirilmiş istatistik verileri (ziyaretçi sayısı, arama sonuçları verileri, web sitemizde geçirilen süre, ziyaretçi davranışları vb.) vermektedir. Ecom World de topladığı kişisel verilerinizi Google ile paylaşmaz. Google’ın partner sitelerinde verileri nasıl işlediği ile ilgili olarak Partner Siteler Gizlilik Koşulları’nı inceleyebilirsiniz.

Google hesap ayarlarınızdan, kişileştirilmiş reklamları ayarlarınızı ve gizlilik ayarlarınızı yapılandırabilirsiniz.

Creative Mail

Ecom World, abone olmayı tercih eden kullanıcılarına tercihlerine göre aylık ve haftalık e-posta bülteni yayını yapmaktadır. Bu yayın için Creative Mail altyapısı kullanılmaktadır.

E-posta bültenimize kayıt olursanız gerekli kişisel verileriniz (isminiz ve e-posta adresiniz) Creative Mail ile paylaşılır. Creative Mail, bu verileri sadece size e-posta bülteni göndermemizde yardımcı olmak için kullanmaktadır.

Creative Mail’in gizlilik politikası üzerinde Ecom World yetki ve sorumluluk sahibi değildir. Creative Mail’in gizlilik şartlarını okumak için buraya tıklayınız.

%d blogcu bunu beğendi: